(Bilde: Ben Krasnow, Youtube)

Dette er kjeks-maskinen alle bør eie

Ingeniør ville bare lage perfekte kjeks.

Du trenger ikke å være rakettforsker for å lage sjokoladekjeks, men det kan lønne seg å ha en ingeniørutdanning hvis du vil lage en sjokoladekjeks-maskin. Ben Krasnow ville finne ut hva som skulle til for å lage den perfekte sjokoladekjeksen, men i stedet for å finlese hver eneste oppskrift på nettet, tok han saken i egne hender.

Han lagde sin egen sjokoladekjeks-maskin, som automatisk spytter ut ingredienser til én og én kjeks, nøye målt opp og katalogisert. 

Søken etter perfekt forhold

Krasnow har programmert maskinen slik at han kan justere forholdene mellom de ulike ingrediensene til hver minste detalj. På denne måten kan han finne ut hva den perfekte sjokoladekjeksen inneholder, og deretter gjenskape den gang etter gang. 

— Med maskinen min kan jeg enkelt lage 20 ulike varianter av sjokoladekjeks på én ettermiddag, uten at noe blir kastet bort, sier han i YouTube-videoen han har lagt ut. 

Prosjektet hans har så langt vist at mer mel nødvendigvis ikke gjør kjeksen tørrere, eller at brunt sukker gir kjeksen mer tyggemotstand. 

Ben Krasnow jobber til daglig som mekanisk ingeniør hos det populære spillselskapet Valve, som er kjente for å la sine ansatte drive med hobbyprosjekter både på og etter jobb. 

Dette er ikke første gang vi har sett en kjeks-robot: 
Se roboten HERB skille en Oreo-kjeks »

(Kilde: Sploid)

 

Kommentarer (6)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen