Black Friday 2015

(Bilde: Shutterstock)

Penger igjen? Her er det fremdeles supersalg

Mange Black Friday-tilbud varer langt ut i helgen.

På få år har kjøpesultne nordmenn klart å gjøre en vanlig fredag på tampen av november til en supershoppingdag – kjent som Black Friday, en splitter ny tradisjon vi har hentet fra USA.

Men nå er det mange butikker som ikke klarer å holde seg til bare fredagen – i år startet fenomenet allerede på mandagen og strekker seg tydeligvis over helgen også. Vi har derfor tatt en gjennomgang av lista over butikker med Black Friday-salg og merket av de som fremdeles kjører tilbud lørdag og/eller søndag.

Butikker merket med to asterisker (**) ser fremdeles ut til å holde salg.

Denne oversikten ble sist oppdatert lørdag 28. klokken 11.30.

Merk at lenkene under går rett til de aktuelle butikkenes nettsider. Vær klar over at noen kjører med kunstig høye førpriser. Vi har ikke sjekket tilbudene – lurer du på om de er gode eller dårlige, kan du sammenligne dem med hva andre butikker priser dem til og ikke minst selve prishistorikken på den aktuelle varen. Prishistorikk finner du for eksempel hos pristjenesten Prisguide.no (kommersiell partner).

Tek.no-redaksjonen har funnet sine favoritter:
Dette er Black Friday-tilbudene du bør slå til på »

Teknologi/elektronikk

Her er det salg:

Det er også salg på spill og programvare, ta en titt her:

I tillegg til aktørene over er det også andre kategorier og butikker som kan være interessante:

Andre typer butikker

Bøker og tegneserier:

Leker og barn:

Sport, klær og friluft:

Sminke, kropp og apotek:

Andre butikker:

Tilbud i utlandet

Omtrent samtlige amerikanske nettbutikker holder Black Friday hvert år, og internasjonale forhandlere er også med. Blant de største navnene finner vi:

Bakgrunnen for det hele

At nordmenn gjerne tar opp nye tradisjoner er det ingen tvil om. På få år har mørke krefter fått innarbeidet slikt som Halloween, sushi, maratonløp, valentinsdagen, «Birken» og andre skumle ting. Nå har også den amerikanske kjøpsorgien «Black Friday» fått et solid grep på den norske shoppingsjela.

Da vi for første gang i 2010 skrev om hjemlige og utenlandske handlemuligheter i forbindelse med «Svartefredag» – som for øvrig er første fredag etter høytiden Thanksgiving – var det kun et lite knippe norske nettbutikker som hadde plukket opp tråden.

I tillegg var Black Friday-begrepet såpass ukjent at overskriften vår ble Nå er det julesalg på nett.

Enorm vekst

Amund Espelien, Daglig leder i Prisguide.no.
Amund Espelien, Daglig leder i Prisguide.no. Foto: Tek.no

Men det skulle ikke ta lang tid før resten av handelsstanden fulgte etter, og etter et par år dukker det også opp tydelige og målbare tegn på en bevissthetsgjøring rundt denne dagen.

– 2012 er første gang vi ser nevneverdige spor av Black Friday i vår statistikk. Deretter har det tatt helt av, med en dobling av trafikken hvert år, forteller Amund Espelien, daglig leder i Prisguide.no.

Han har heller ikke tro på noe annet for årets Black Friday, som altså går av stabelen den 27. november.

– I år forventer vi nærmere 8-10 ganger så høy trafikk på Black Friday som en normaldag.

Se opp for gode tilbud

Prisguide.no er Tek.nos kommersielle partner, som blant annet bistår med å finne de beste prisene på de mange produktene vi tester. Men de hjelper oss med andre ting også, og derfor har vi spurt etter noen «stalltips» om hvilke produkter vi kanskje kan få se tilbud på.

Prisguide.nos analyse er basert på popularitet, pris og historikk.

– Vi ser jo en del godbiter her, samtidig som det er grunn til at tro at tilbudene blir enda større på flere av dem enn det vi spår, mener Espelien.

Her finner du Prisguide.nos Black Friday-side >>>

Ikke alt som glimrer...

Det er ingen tvil om at folk kan føle seg litt presset av andre mennesker i lett kjøpshysteri, så på selve dagen er det greit å tenke seg om to ganger før du drar kortet over det ene tilbudet etter det andre.

For ikke alt er like rimelig som det utgir seg for å være. I fjor var ett av fire Black Friday-tilbud dyrere enn før.

Bruker du en pristjeneste, kan det altså være smart å sjekke prishistorikken. Noen butikker kan nemlig ha vært beregnende nok til å sakte sette opp prisene i forkant av Black Friday.

Tek.no-redaksjonen har funnet sine favoritter:
Dette er Black Friday-tilbudene du bør slå til på »

Sjekk også hvilken butikk som er billigst til vanlig:
TEST: Her er Norges billigste nettbutikk >>>

Prisguide.no er en kommersiell partner til Mediehuset Tek. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon. Du kan lese mer om Prisguide her »

Årets mest effektive konferansedag
Få med deg «Tek-konferansen Høst 2016» onsdag 16. november.

Kommentarer (99)

Forsiden akkurat nå

Til toppen