Med selvkjørende biler blir det lov til å konsentrere seg om andre ting (Bilde: Daimler AG)

Den selvkjørende bilen kan komme før du tror

Vi står foran en durabelig transportrevolusjon.

San Francisco/Tek.no: Motorvogner som styrer seg selv uten menneskelig innblanding har typisk nok vært noe som har tilhørt fantasien og et knippe mer eller mindre spenstige fremtidsfilmer. Men det å kunne slippe rattet og ansvaret, lene seg tilbake og slappe av med siste episode av yndlingsserien begynner å nærme seg en realitet.

Det er flere faktorer som gjør at den selvkjørende bilen og smart transport nå kun er noen få år, og ikke flere tiår frem i tid. Internett, trådløs kommunikasjon, prosesseringskraft, kameraer og sensorer, «smarte» enheter – teknologien er der allerede. Videre begynner dagens sjåfører, altså menneskene som kjører, å bli klare for å bruke tiden på noe bedre enn å stirre på en vei.

For det er en realitet at folk lett blir rastløse og ukonsentrerte. I våre moderne tider med datamaskiner, mobiltelefoner og Internett har mange også pådratt seg et evig sug etter å sjekke e-post og Facebook uansett hvor vi er. Det sier jo sitt når produsentene lefler med idéen om aktive sperrefunksjoner når brukeren kjører bil.

Les kommentarene (17)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen