Delte meninger om AMD64 i Dell

I et intervju med det franske nettstedet 01net, bekreftet Michael Dell at det virket svært interessant å satse på AMD64-plattformen. Han bekreftet også at selskapet i nær fremtid ville kjøre i gang servere basert både på x86-64 teknologi både fra AMD og senere Intel.

En talskvinne for Dell avkrefter imidlertid på det sterkeste at selskapet kommer til å ha noe med AMD å gjøre. Hun skal ha sagt ovenfor Xbit Labs at de planlegger PowerEdge servere og Precision arbeidsstasjoner med 64-bits utvidelser på "Nocona" plattform (Intels kommende Xeon CPU). Hun sa også at Dell ikke har noen spesifikke planer om å introdusere servere basert på AMD Opteron, men at de kommer til å følge produktutviklingen samt teste alle prosessorene.

Kevin Rollins sa omtrent akkurat det samme for et par uker siden, før Michael Dell kom med sine uttalelser til 01net forrige uke.

Hvem skal man egentlig tro? Vil Michael Dell ha noe annet enn resten av styret? Spørsmålet er selvsagt hvordan forholdet til Intel ville bli dersom Dell plutselig annonserte et samarbeid med AMD.

Det er foreløpig ingen informasjon på Dells nettsider som hverken bekrefter eller avkrefter en eventuell satsing på AMD64-plattformen. Inntil Michael Dell igjen uttaler seg om saken, ser det dermed ut som om strategien blir noe usikker.

Du kan lese mer om intervjuet med Michaell Dell her: Dell vil allikevel satse på AMD CPU.

 

(Kilder: 01net, Xbit Labs)

Kommentarer ()

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen