Dell benekter Opteron-rykter

Ifølge X-bit labs skal en analyseekspert hos Susquehanna Financial Group ha uttalt at Dell endelig er klar til å innta servermarkedet med Opteron-prosessorer. Det ble påstått at man hadde klare kilder på at Dell i skrivende stund holder på å designe Opteron-servere med dual-prosessor.

Dette er imidlertid ikke første gangen det oppstår rykter rundt Dell og eventuell satsing på Opteron. Selskapet er faktisk en av de få større leverandørene som kun holder seg til Intel-plattform. Dell har tidligere sagt at de lytter til sine kunder og at de vil vurdere nye prosessorarkikturer dersom det blir et krav fra kundene.

Hos Reuters and The Street avkreftes ryktene gjennom klare utsagn fra Dell der en talsmann sier at det ikke foreligger noen planer om Opteron-servere.

Man kan selvsagt stille spørsmål ved hva som egentlig skjer i Dell når selskapet i løpet av det siste halve året opptil flere ganger har vært innblandet i Opteron. Et tidligere intervju med Michael Dell ga sterkt inntrykk av at Dell definitivt ville komme med Opteron-servere og for en stund tilbake lå det AMD-baserte datamaskiner ute på selskapets nettsider. Det ble i etterkant sagt at disse ikke var produsert av Dell og at de var en spesialavtale med en institusjon.

(Kilder: Reuters, The Inquirer, X-bit labs)

Kommentarer (22)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen