Debian slapp med skrekken

Debian er en Linux-distribusjon på samme linje med Mandrake og SuSE, men er noe mer ukommersiell og beregnet på litt mer profesjonelle brukere. Forrige uke skal det ha vært innbrudd på selskapets servere, men ifølge en talsmann for Progeny Linux System skal man ha sluppet med skrekken.

"Heldigvis har open-source utviklere en tendens til å være veldig nøye med å signere filer med kryptert merke og ha flere sikkerhetskopier", sa selskapets Ian Murdoch til eWeek.

Angriperen skal ha fått kontroll over i alt fire ulike servere som inneholdt CVS, system for sporings av bugs, web-serveren og et sikkerhetssystem for kildekoden. Det er foreløpig ukjent hvem som sto bak angrepet og det kan være en meget omstendig prosess å spore opp vedkommende. Angrepet ble oppdaget og kartlagt innenfor en 24 timers periode slik at man fikk sperret inntrengeren ute av systemene.

Debian la ut en liten melding om angrepet på sine nettsider her: Some Debian Project machines compromised. Samme dag lanserte man også en oppdatert versjon av Debian 3.0.

 

(Kilder: Debian, eWeek)

Kommentarer (2)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen