De dødelige meldingene

Mens gutter som mobber oftest bruker fysisk vold, tyr jenter vanligvis til mer utspekulerte og psykiske metoder. Mobiltelefonen ser dessverre ut til å ha blitt et våpen for mange av disse, med tekstmeldinger som knivblad.

I 2003 skjedde det første dødsfallet som var forårsaket av trakasserende meldinger, og for noen uker siden skjedde det igjen. Da ble 12 år gamle Alex Teka fra New Zealand funnet død hjemme i hagen, etter å ha blitt jevnlig trakkasert via SMS fra en gruppe jenter på skolen.

Forfatteren Howard Small, som har skrevet flere bøker om mobbing, sier til Radio New Zealand at SMS-trakassering har vært et økende problem de siste årene. Hvem som helst kan sitte på trygg avstand og sende avgårde støtende meldinger i hopetall. Ekstra farlig er det når grupper av mennesker samarbeider om mobbingen.

Moren til Alex Teka vil nå ha aldersgrense på tekstmeldinger, og foreslår at telefoner som selges til personer under 18 år får deaktivert SMS-funksjonen. Myndighetene jobber nå for å finne ut hvordan de kan løse det økende problemet.

(Kilder: Radio New Zealand, Newstalk ZB)

Kommentarer (9)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen