Dagen for trygt internett

31 nasjoner har i dag arrangementer i forbindelse med trygging av internett. Det er fjerde året dagen markeres, men problemstillingen blir stadig mer aktuell.

Kurs for de voksne
En del land har valgt å fokusere på hva de voksne som jobber med barn bør vite om farene på nett, og det er ifølge BBC satt i gang mange kurs og treningsprogram for lærere og ungdomsarbeidere.

Her i Norge uttrykker stadig flere foreldre bekymring for hva barna kan bli utsatt for på nett. Microsoft arrangerer internettkurs for foreldre, og de har ifølge TV2 hatt stor pågang. Foreldrene vil lære hvordan de kan trygge og kontrollere barnas nettvaner.

Gap mellom generasjonene
Forskjellene er nemlig store når det gjelder de voksnes og barnas internettbruk.

- Voksne bruker internett som et verktøy, men for de unge er internett blitt en livsstil, sier Dr Denise Carter til BBC. Hun har forsket på gapet som er mellom unge og eldres nettvaner.

Hun understreker at det er viktig at de voksne er i stand til å hjelpe barna med dårlige erfaringer som de kan få på internett.

- Barn blir utsatt for mange farer, de kan komme i kontakt med mulige misbrukere, eller støte på porno eller annet de ikke bør se, sier Carter.

Det er derfor viktig at de voksne er forberedt og oppdager tidlige tegn hvis noe er galt.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen