Centrino for desktop

Etter at "Prescott" først ble introdusert har man i lang tid snakket om at enkelte desktop-plattformer minner mer om overopphetede oljeovner enn effektive arbeidsstasjoner. For en del år siden ble det faktisk spådd at desktop-plattformen i fremtiden ville bli preget av samme teknologi som man benyttet i bærbare datamaskiner.

Ifølge The Register har en talsmann for Intel bekreftet at prosessorgiganten ønsker å lansere en desktop-plattform rettet mot forbrukermarkedet der fokuset ligger på Centrino-stilen. I praksis betyr vel dette lavere effektforbruk, mindre viftestøy og mer effektiv "kjørestil".

Intel-talsmannen røpet ikke mye informasjon og selve navnet er også ukjent. Det er ikke kjent hvilken sammenheng dette vil ha med "Smithfield" (Pentium 4 8xx) og dobbelkjerner.

Intel forsøker å vri fokuset noe annerledes slik at fokuset ligger på hele "plattformer" og ikke enkeltprodukter. Prosessorserier, integrerte brikkesett og innbakt teknologi som trådløst nettverk og ekstra finesser skal sørge for at forhandlere selger mer enn tidligere samt får et bredere Intel-utvalg.

(Kilde: The Register)

Kommentarer (44)

Forsiden akkurat nå

Til toppen