Test

CDON

CDON er Modern Times Group sin satsning for musikkmarkedet.

De er meget gode på CD-salg.

Nedlastningstjenesten imponerer derimot ikke.

Stort utvalg
CDOn imponerer med godt utvalg av artister. Her var det kun den noe ukjente gruppa Ekseption som ikke fantes og bandene Popol Vuh ble behørig skilt fra hverandre. Tjenesten tilbyr flest filer i WMA- format med 192 kb/s. De har også noen filer i MP3-format.

Hvorfor også disse kommer i 192 kb/s gjenstår derimot som et spørsmål. På den gode siden er disse ikke utstyrt med DMR-beskyttelse og er derfor enkle å ha med å gjøre.

Stiv kredittkortavgift
Men når vi snakker om kreditt så tar de også en stiv kredittkortavgift ved kjøp. Avgiften er på hele fem prosent. Når låtene i utgangspunktet koster 8,90 og CD-ene 89, så blir det en stiv pris om du handler mye.

Når bruk av kredittkort er eneste måte å betale på, så kunne like gjerne CDON ha inkludert denne avgiften i din oppgitte pris. De enorme summene er det ikke snakk om, men når slik avgift dukker opp i det jeg skal til å betale så føler jeg med kraftig lurt.

Problemer i systemet
Det hjelper heller ikke at CDON har hele album liggende ute, men at hver enkelt låt må lastes ned separat. Dette gjelder absolutt ikke alle album, så langt har jeg selv funnet ett enkelt med dette problemet. Likevel viser det at det finnes problemer i systemet.

At CDON heller ikke har noe supporttelefon i Norge teller heller ikke positivt.

Benytt deg heller av deres CD-kjøp tjeneste er mitt heteste råd, eventuelt hold deg til kjøp av MP3-låter.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen