Canon har skjønt poenget

Canon har i dag lansert Powershot G11, et kompaktkamera i entusiastklassen, som vil erstatte G10. Der G10 slet med mye støy, selv på ganske lave ISO-verdier, har G11 fått spesifikasjoner som bør bedre dette en god del.

Les testen av Powershot G10 her.

Vi har gjentatte ganger påpekt det meningsløse i å pøse på med megapiksler nå bildebrikken er så liten som en lillefingernegl, at produsentene heller burde fokusere på faktisk bildekvalitet. Nå ser det ut som Canon våger seg ut i det segmentet, til tross for at det kan være vanskeligere å selge inn hos noen brukere.

G11 har fått 10 megapiksler, mens G10 hadde 14,7. Sammen med bedrete algoritmer bør dette gi vesentlig bedre resultater på støy, og også litt på dynamisk omfang og detaljgjengivelse pr. piksel. I følge Canon, skal bildene ha 1/4 av støyen til G10.

Powershot G11 med vridbar skjerm.
Powershot G11 med vridbar skjerm.

Av andre nyheter er vridbar skjerm vesentlig. Tar du bilder i vanskelige vinkler eller vanskelig lys, er det svært nyttig. Riktignok har kameraet fortsatt optisk søker, så i vanskelig lys kan du også bruke den, men den dekker bare 77% av bildet, så den er ikke optimal. Skjermen er på 2,8 tommer, altså litt mindre enn forgjengeren.

Objektivet har de samme spesifikasjonene som før; 5x zoom, tilsvarende 28-140mm f/2.8-4.5 med optisk bildestabilisator. Bildebrikken har også samme størrelse, 1/1,7 tommer.

Kameraet har ikke fått mulighet til å ta opp video i HD. Her stopper det på 640x480, som er noe skuffende på et slikt kamera i dag.

Ellers er kameraet stort sett som før – fullt av manuelle muligheter, lagring i RAW, god ergonomi og solid bygd.

Kameraet veier 355g uten batteri og minnekort. Veiledende pris blir 5979,- kroner, og det kommer i salg i oktober.

Kommentarer (38)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen