Brikkesett med brannmur fra Nvidia


Nvidia nForce 2 referansekort

Kilder hos Xbit Labs skal ha fått indikasjoner på at Nvidia til neste år kommer til å bygge inn brannmurfunksjonalitet i sine brikkesett. I første omgang er det to kodenavn som er kjent: CK8-04 vil bli satt i masseproduksjon 3. kvartal 2004, mens det foreløpig ikke er kjent når CK8S2 vil bli lansert. Begge brikkesettene vil støtte PCI Express og sistenevnte sies å bli en versjon av nForce3 250 rettet mot sokkel 939.

Foreløpig er det lite informasjon kjent om brannmurmulighetene i de to brikkesettene. Det er selvsagt mange måter å implementere dette på og spørsmålet er hvor balansen mellom hardware og software vil ligge. Mer spesialisert hardware vil nok fordyre brikkesettet, men trolig oppfattes som sikrere og mer seriøst enn bare å sende med enkel brannmursoftware. En mulig måte å lage denne brannmurfunksjonaliteten på kan selvsagt være å implementere en enkel portblokker.

Produktet rettes mot litt mer krevende kunder. Prisinformasjon er enda ikke kjent ettersom introduksjonen ligger temmelig langt frem i tid.

 

(Kilder: Xbit Labs)

Kommentarer (6)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen