Brikke erstatter mobil

"Bridge to Captain Janeway". I serier som Star Trek er det ingen som trenger verken personsøkere eller mobiltelefoner for å kommunisere med hverandre. Nå er imidlertid den virkelige verden i ferd med å ta innpå scifi-seriene.

Er du glad i for eksempel science fiction-serier eller spionfilmer, har du nok sett det på TV. Karakterer i utallige serier kommuniserer med hverandre via små brikker festet til klærne, armen eller håndflaten. Slik har hverdagen også blitt på Royal Cornwall Hospital i England, hvor de ansatte vandrer rundt i korridorene med små trådløse stemmestyrte kommuniksjonsbrikker festet til klærne.

Brikkene er en del av Vocera Communications System. Dette er et kommunikasjonssystem beregnet på sykehuspersonell og andre som har behov for å kommunisere enklest mulig når de er på farten på arbeidsplassen. Systemet benytte seg av Wi-Fi, eller trådløst nettverk for at brikkene skal kommunisere seg i mellom. Hver brikke fungerer dermed som en enkelt enhet i nettverket.

Med hver sin kommunikasjonsbrikke festet til skjortelommen vil sykehuspersonell kunne konsentrere seg om andre oppgaver enn å fikle med personsøkere og mobiltelefoner. For å starte en samtale via brikken med en annen ansatt, er det nok å si ordet "samtale", samt sitt eget og motpartens navn.

Selv om de fleste sykehuspersonell foreløpig sverger til personsøkere og mobiltelefoner, er ikke disse kommunikasjonsbrikkene helt nye. I følge BBC har sykehus i USA allerede benyttet seg av Vocera Communications System en stund.

(Kilder: Vocera, Textually, BBC)

Årets mest effektive konferansedag
Få med deg «Tek-konferansen Høst 2016» onsdag 16. november.

Kommentarer (0)

Forsiden akkurat nå

Til toppen