Brenn DVDer i parken

Mens platebransje, politikere og enkelte patriotiske senatorer river seg i håret over den stadig mer utbredte piratkoperingen, jobber elektronikkbransjen på sin side for å gjøre det enklere og mer praktisk å kopiere og nyte de elektroniske mediene vi etterhvert har blitt så vant til. QPS Que007 må vel kunne sies å være siste skritt i denne utviklingen.

Dette er nemlig den første DVD-brenneren på markedet du kan ta med deg under armen og bruke mens du er på farten, uten å måtte koble den til noen som helst form for strømkilde. Man kobler den bare til datakilden, måtte det være en laptop eller stasjonær PC, via Firewire og setter i gang å brenne CD og DVD-plater på løpende bånd. Eller eventuelt bruker den som discman eller kobler den til TVen for å se en film.

Det er slett ikke noen lavspesifikasjons enhet det er snakk om heller. Que007 brenner DVD-plater i 2x og CD-plater i 24x hastighet, og er dessuten utstyrt med støtte for nyere lydstandarder som Dolby Pro Logic, Dolby Digital, DTS og Sensaura Dolby Digital 3D. Den kommer dessuten med en åtte minutters buffer for avspilling av MP3-CDer på farten, såvel som en egen fjernkontroll for den ekte sofakosen.

Om muligheten for mobil piratkopiering og underholdning er der, så kan vel riktignok ikke Que007 sies å være den mest brukervennlige og portable enheten enda. Med 135 minutter batterilevetid klarer den såvidt å gape over en middels stor spillefilm, og tykkelsen på 3,5 cm og vekten på 375 gram gjør den vel heller ikke akkurat til noen lommespiller.

Skulle du allikevel ha pågangsmot nok til å håndtere kolossen, har du nå altså muligheten til å anskaffe deg verdens desidert heftigste discman. Mer informasjon om spilleren finner du på QPS' hjemmeside.

Se også:

Årets mest effektive konferansedag
Få med deg «Tek-konferansen Høst 2016» onsdag 16. november.

Forsiden akkurat nå

Til toppen