Blir GDrive en realitet?

Alternativ tekst mangler

Det er tidligere blitt spekulert i et nytt lagringssystem (GDrive) fra søkegiganten Google. Hensikten med det nye systemet skal være at brukere skal kunne lagre filer som e-post, surfehistorie, bilder, bokmerker og så videre. Dette skal så være tilgjengelig uansatt hvor brukeren befinner seg, så lenge han eller hun er tilknyttet Internett.

Nå har det lekket ut mer informasjon om prosjektet, som har kodenavnet Platypus. Hensikten med GDrive er å skape et nettbasert lagringssystem for alle. Informasjonen om prosjektet er tilsynelatende lagt ut på nettet ved et uhell, og rapportert på denne siden.

Platypus/GDrive bruker en programvare som synkroniserer filer fra brukerens PC til en av Googles servere. Filene skal også være tilgjengelig via en webbasert tjeneste. I tillegg til en tjeneste som sikkerhetskopiering skal brukere kunne dele en felles lagringsplass.

Google har foreløpig ikke kommentert denne konkrete saken, men selskapet har tidligere offentliggjort planer om å lage Google Drive, hvor brukere kan sikkerhetskopiere sine data. Hvorvidt prosjektet kun er tiltenkt intern bruk for Googles ansatte er fortsatt usikkert.

(Kilde: Betanews)

Kommentarer (15)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen