Blir du stresset av mobilen?

Man skulle kanskje tro at mobiltelefonens evne til å gjøre deg tilgjengelig døgnet rundt, også stresser deg opp i skyene fordi du aldri får være i fred. Men slik er det altså ikke, om vi skal tro en ny studie av mobilbruk.

En undersøkelse utført blant mer enn 1000 arbeidere i Australia konkluderer med at mobilen tvert imot gjør deg mer avslappet.

Kommunikasjon med familien

I undersøkelsen ble over 20 000 mobilsamtaler og SMS logget av deltakerne, og deretter forvandlet til statistikk. Tallene viste at nesten to tredjedeler av all kommunikasjon til og fra mobilene var i forbindelse med familie eller venner. Kommunikasjon som angikk jobb, foregikk stort sett mellom klokken 8 om morgenen og 17 om ettermiddagen.

Når arbeidsrelatert kommunikasjon forekom utenom arbeidstid, ble kun 2,6 prosent av disse samtalene besvart. I tillegg var det kun 0,02 prosent av innkommende SMS-er som avbrøt fritidsaktiviteter og førte direkte til jobbing utenom arbeidstiden.

Av de deltakerne i undersøkelsen som beskrev seg selv som storbrukere av mobil, var det ingen som samtidig beskrev seg selv om mer stresset.

Ekspert på tidsbruk, Michael Bittman, har sine teorier om undersøkelsens resultater:

- Denne "alltid tilgjengelig"-karakteristikken av mobilteknologi tilbyr nye muligheter til tidssparing og mer fleksible møter, sier han til The Age.

(Kilde: The Age)

Kommentarer (6)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen