Bli kvitt skadelig programvare

Microsoft har sluppet en ny og oppdatert versjon av programmet som fjerner skadelig programvare. Malicious Software Removal Tool støtter kun Windows XP, Windows 2000 og Windows Server 2003, det støtter ikke Windows 98, Me eller NT. Programmer fjerner ormer som Blaster, Sasser og Mydoom.

Når du har lastet ned programmet (Windows-KB890830-V1.7-NOR.exe) og kjørt det, kommer en rapport på skjermen som forteller om du har noen ondsinnede programmer på PCen. Rapporten kan også leses ved å åpne filen mrt.log i for eksempel Notisblokk. Loggfilen ligger i mappen %WINDIR%\debug, det vil si undermappen debug i Windows-mappen.

Microsoft undertreker at programmet ikke skal erstatte et antivirusprogram, men skal fungere som en ekstra bekyttelse mot skadelige programmer som angriper Windows.

Du finner mer informasjon om programmet i artikkel KB890830, blant annet en liste over hvilke ondsinnede programmer som blir fjernet. I artikkel KB891716 finner du informasjon om bruk av programmet i større "enterprise" nettverk.

Last ned Windows-KB890830-V1.7-NOR.exe.

Kilde: neowin.net

Kommentarer (2)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen