BladeCenter en suksess?


IBM BladeCenter

Tidligere måtte man inngå avtale direkte med IBM eller Intel for å lage komponenter til en spesifikk serverarkitektur. De to gigantene søker å endre dette med å åpne opp spesifikasjonen på BladeCenter.

Selve utviklingen av BladeCenter-teknologien vil tilhøre IBM og Intel, mens det kun er spesifikasjonen på "plug-ins" som legges ut offentlig. Selve kabinettdesignet vil fortsatt være lukket.

IBM melder at 49 selskaper har mottatt den "åpne" spesifikasjonen. Det er ikke bekreftet nøyaktig hvor mange som har reell interesse. IBM gjør sjelden noe dårlig i servermarkedet og dette er nok en stor grunn for mange til å henge seg på noe som kan bli en suksess.

Blad-servere brukes gjerne i "low-end"-segmenter, eksempelvis til webhosting. Det beste argumentet for å bruke slike servere er at de er meget plassbesparende ettersom de deler sentrale ressurser. Problemet er at prisen ligger noe høyere enn for tilsvarende rack-montérbare servere.

Andelen av blad-servere forventes å stige i tiden fremover. Dette er derfor et meget interessant marked for flere aktører og IBM sin BladeCenter-spesfikasjon kommer på et godt tidspunkt.

(Kilder: IBM, The Register)

Kommentarer (1)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen