Blåtann for Dagros

Utviklingen i jordbruksforholdene har medført at storfebønder får større og større flokker å ta seg av. Dermed blir det også vanskeligere for bøndene å følge med på hvordan Dagros og Litago har det i hverdagen.

Blip Systems har nå funnet løsningen på dette. De har utviklet BlipNet, som er et Blåtann-basert nettverk som gir bøndene full oversikt over hvordan kyrne har det.

BlipNet bruker Blåtann-teknologi for å samle inn data fra mobile sensorer som er plassert på kyrne. Disse dataene blir deretter kombinert med kyrnes geografiske posisjoner.

Systemet kan brukes til å automatisk kjenne igjen sykdommer, i tillegg til å måle kyrnes kroppsvarme. Bonden kan også overvåke dyrenes bevegelsesmønster og fysiologiske data.

Hvis sensorene plukker opp unormal eller uventet informasjon på ett eller flere av dyrene, vil bonden straks få beskjed. I en travel hverdag vil et slikt alarmsystem gjøre det mye lettere å sørge for at dyrene har det bra til enhver tid.

Systemet er basert på BlipNet 3.0. Skal vi tro Blip Systemer, er dette det første Blåtann-baserte seriekoblede nettverket.

Årets mest effektive konferansedag
Få med deg «Tek-konferansen Høst 2016» onsdag 16. november.

Kommentarer (4)

Forsiden akkurat nå

Til toppen