Christian Kulmus (21) livnærer seg blant annet av å skrive ut 3D-modeller på oppdrag. I tillegg lager han sine egne 3D-skrivere, som den han sitter med her. Kulmus er en aktiv bidragsyter til det flotte miljøet hos Bitraf i Oslo. (Bilde: Aksel I. Edgar-Lund)

Bitraf: Hackere, nerder og talenter med positiv innstilling

Vi har vært på besøk hos Norges største makerspace.

På Youngstorget i Oslo, omkranset av arbeiderbevegelsens organisasjoner, Folkets Hus, Folketeaterbygningen og andre bastioner i norsk arbeids- og kulturliv, ligger et mindre kjent, men desto mer spennende, nyskapende og gryende arbeidermiljø. Her ligger det potensiale til ny, teknologisk næringsutvikling for Norge – og mange er allerede godt i gang med å skape arbeidsplasser for seg selv og for andre. 

Det er nemlig her Norges største såkalte «makerspace» holder hus. Foreningen Bitraf er en brukerstyrt organisasjon som består av teknologiinteresserte folk, og inkluderer både nybegynnere og folk som driver profesjonelt og livnærer seg av det de driver med på Bitraf.

Alle kan komme og prøve utstyret hos Bitraf

Bitraf er en forkortelse for Bitraffineriet, og startet opprinnelig som et studentprosjekt med hacking og programmering ved universitetet i Oslo.

Les kommentarene (1)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen