Billige minnekort til mobilen

De aller fleste nye mobiltelefoner har plass til minnekort. Fordelen med et minnekort på mobilen er at du kan lagre store mengder bilder, musikk, videoer og programmer, i tillegg til å ta backup av telefonminnet på mobilen din. Enkelte mobiltelefoner har inkluderte minnekort med en lagringskapasitet på 512 MB, eller 1 GB, noe som holder til normal bruk, men som kanskje blir i minste laget dersom du for eksempel skal bruke mobilen som musikkspiller, eller ta haugevis av bilder og videoer med mobilen din.
 
Det finnes for øyeblikket minnekort med lagringskapasitet på inntil 32 GB i butikkene. Du bør imidlertid sjekke hvor stort minnekort – og hvilken type kort – din mobil støtter. De færreste mobiltelefoner har nemlig støtte for 32 GB.
 
De vanligste minnekortene
De fleste nye mobiltelefoner, som selges i norske butikker, bruker enten microSD-kort eller Memory Stick Micro M2. De fleste Nokia-, LG-, og HTC-mobiler bruker for eksempel microSD-kort, mens Sony Ericsson-mobiler som oftest bruker Memory Stick Micro M2 (unntak: Xperia X1, K850)
 
Vi har sammenlignet prisene hos seks norske nettbutikker på microSD- og M2-kort med lagringskapasitet på 2 GB, 4 GB, 8 GB, og 16 GB. Nyere mobiler vil ha støtte for såkalte microSDHC minnekort, som gir større lagringskapasitet, men disse støttes ikke av eldre mobiler.
 
(Artikkelen fortsetter under bildet.)
 
Komplett og Yaha billigst
I prissammenligningen mellom de seks nettbutikkene, ser vi at Komplett og Yaha er billigst på minnekort til mobilen, og at prisforskjellene kan være relativt store mellom de ulike butikkene. Elkjøp og Spaceworld hadde overraskende få minnekort til salgs på sine nettsider, mens MPX.no generelt sett lå høyest i pris. Net Shop lå på det jevne både når det gjelder utvalg og pris. Det er imidlertid verdt å merke seg at kvaliteten på minnekortene kan variere i forhold til produsent, og at pris er den eneste sammenligningen vi har gjort i denne omgang. Sony, Sandisk, Kingston, og Apacer var merker som gikk igjen hos de ulike nettbutikkene.
 
To gigabyte lagringskapasitet vil holde i massevis for mange mobilbrukere, men dersom du skal bruke mobilen som MP3-spiller, vil du sannsynligvis sette pris på å ha et større minnekort.

Kommentarer (0)

Forsiden akkurat nå

Til toppen