Bill Gates gir penger til kampen mot malaria

  • Endret
En av de aller mest sendte kjede e-postene er at Bill Gates skal dele deler av sin formue. Dette viser seg faktisk å være sant, men istedenfor at pengene går til deg og meg går pengene til langt mer trengende i Afrika.

Bill Gates har vært en tur i Mosambik og har blant annet sett på hvilken innvirkning malaria har på samfunnet. Det er antatt at nærmere 3 000 dør hver dag av malaria. På årsbasis utgjør det rundt 900 000 personer. Malaria tar livet av nesten like mange som AIDS.

Søndag bestemte Bill Gates seg for å donere 168 millioner dollar, noe som tilsvarer omtrent 1, 2 milliarder kroner. Pengene skal gå til forskjellig forebyggende tiltak for at barn skal unngå å bli smittet. Dermed har Bill Gates bidratt mer i kampen mot malaria enn noen myndigheter i Europa eller Amerika har gjort.
Les mer hos Sunday Times.

Selv om Bill Gates gir bort mye penger, trenger merkes det knapt nok på hans formue. I Forbs sin årlige liste over verdens rikeste ligger fortsatt Bill Gates på toppen med en antatt formue på 46 milliarder dollar (omtrent 331 milliarder kroner). Noe som er en økning på 3 milliarder dollar (omtrent 21,6 milliarder kroner) siden i fjor.
Les mer om verdens rikeste hos BBC.

Forsiden akkurat nå

Til toppen