Bilistenes skammekrok

Både sunn fornuft og utallige forskningsresultater tilsier at når du kjører bil, så skal du kjøre bil, og ikke drive med andre ting. Du mister lett konsentrasjonen av å fikle med for eksempel mobilen mens du kjører, og blir slik en fare for både deg selv og andre på veien.

I Malaysia er det mange som grisekjører, og dette vil gjerne landets styresmakter ha en slutt på. De kloke hoder i regjeringen har derfor opprettet et nettsted hvor Malaysias bilister oppfordres til å plukke opp digitalkameraet eller mobilen og ta bilde av andre bilister som ikke følger trafikkreglene.

Bildene som lastes opp til nettstedet Pandu Cermat blir vurdert av kyndige trafikkeksperter, som så vurderer om eierne av bilene skal få en bot i posten eller ikke. Bildene blir også lagt ut til allmenn beskuelse, bortsett fra at skiltnumrene blir sensurert bort.

Nettsiden har blitt en stor hit i Malaysia, og flere hundre bilister har allerede fått den tvilsomme æren av å bli avbildet i midt i lovbruddet. Om antallet farlige bilister har økt etter regjeringens anmodning om å plukke opp kameraet mens man kjører, er uvisst.

(Kilder: Pandu Cermat, TechDirt, The Raw Feed)

Årets mest effektive konferansedag
Få med deg «Tek-konferansen Høst 2016» onsdag 16. november.

Kommentarer (4)

Forsiden akkurat nå

Til toppen