Betaler svimlende sum til Intergraph

Intergraph saksøkte Intel med grunnlag i patentrettigheter på PIC - Parallel Instruction Computing - som ble brutt i det Intel lanserte EPIC arkitekturen med Itanium-prosessoren. Dell ble i sin tid også tatt med som en del av søksmålet.

I tillegg ble Intel saksøkt for å bryte Intergraph sitt Clipper-patent. Man fikk løst opp i saken i 2002, men Intel måtte betale 300 millioner amerikanske dollar i lisenskostander.

Det er nå klart at Intel må betale Intergraph 125 millioner amerikanske dollar innen 5. april. På toppen av dette skal Intel overføre 25 millioner dollar hvert kvartal i ett år fremover.

Intergraph viser imidlertid godvilje og har sagt at de ikke kommer til å saksøke Intels kunder som har implementert og solgt slike løsninger. Dell kan dermed puste lettet ut.

Selv om det ble løsning på konflikten med Intergraph, synes listen over søksmål uten ende. MicroUnity Systems Engineering har saksøkt Dell og Intel med påstand om at de to selskapene har kopiert teknologi for behandling av multimedia. Du kan lese mer om denne saken her: MSE saksøker Dell og Intel.

 

(Kilder: Cnet, The Register)

Kommentarer (8)

Forsiden akkurat nå

Til toppen