Bedre MMS fra W3C

Selv om mobilskjermer blir stadig større, kan det fortsatt være en lite brukervennlig opplevelse å se på multimediepresentasjoner på mobilen. Har du for eksempel mottatt en MMS med både tekst, lyd og bilde, må du åpne og se på disse elementene hver for seg.

Akkurat dette har W3C, eller WWW-konsortiet, nå gjort noe med. Denne uken ble det klart at W3C nå har utarbeidet nye spesifikasjoner for mobile multimediepresentasjoner.

Ved å ta i bruk programmeringsspråket SMIL 2.1, eller Synchronized Multimedia Integration Language 2.1, skal fremtidens multimediepresentasjoner både se bedre ut og være mer brukervennlige enn dagens.

Blant annet skal det være mulig å sammenstille bakgrunnsbilder og legge til bakgrunnsmusikk som øker og avtar ved visningens begynnelse og slutt. Det skal også være mulig å bruke om igjen deler av koden flere steder i en multimediepresentasjon. I følge W3C skal dette gjøre at presentasjonene tar mindre plass og er kjappere.

I følge TechWorld er det MMS og multimedievisninger i sanntid via 3G-nettet som kommer til å merke de største forskjellene etter at bransjen begynner å ta i bruk de nye spesifikasjonene.

(Kilder: W3C, TechWorld)

Årets mest effektive konferansedag
Få med deg «Tek-konferansen Høst 2016» onsdag 16. november.

Kommentarer (0)

Forsiden akkurat nå

Til toppen