Bedre Bluetooth med EPO

Interessegruppen for Bluetooth, Bluetooth SIG, vil neppe få besøk av WADA (World Anti Doping Agency) selv om de åpent går inn for bruk av EPO. De legger ikke en gang skjul på at de gjør det for å bedre ytelsen. EPO er i denne sammenhengen en forkortelse for Enhaced Power optimization.

Hurtigparing
Boris Becker brukte i følge eget utsagn bare seks sekunder på å pare i et lintøyskap. Med den nye bluetoothstandarden kan mobiltelefoner og tilbehør pares nesten like raskt. Det skal være nok at du lar enhetene komme svært nær hverandre.

Den nye løsningen skal gi minst like sikker sammenkobling som den tidligere, og gjør det langt enklere å ta nye Bluetooth-enheter i bruk.

Den andre store nyskapningen i versjon 2.1 er altså EPO. Ved å optimalisere strømbruken kan enhetene få bedre batterikapasitet fordi bluetoothradioen ikke sender med større styrke enn det som skal til for å opprettholde overføringen mellom enhetene. Teknologien kalles ”Sniff Rating” og skal kunne femdoble batterilevetiden for trådløse tastaturer og annet blåtannkoblet utstyr.
Årets mest effektive konferansedag
Få med deg «Tek-konferansen Høst 2016» onsdag 16. november.

Forsiden akkurat nå

Til toppen