Det kan være en utfordring å få eldre spill til å oppføre seg på nye datamaskiner. Vi forsøker likevel.

Får du feilmelding fra godspillet?

Vi har rådene som lar moderne PC-er drive gamle spillklassikere som om ingen tid var gått.

Mange dataspilleres første møte med interaktive opplevelser var på 1990- og 2000-tallet. Da gikk vi man av huse for å sikre oss Voodoo-kort så vi kunne spille 3D-spill, og vi fikk for første gang bli kjent med spennende karakterer og ta del i uforglemmelige historier som satte oss i hovedrollen. Vi har alle et favorittspill eller ti, og ofte er det en grei antakelse at de fleste gode spillminnene stammer fra barndommen eller ungdomsårene.

Problemer på rekke og rad

Dette begynner nå å bli en stund siden, og når en senere ønsker å sette seg ned foran den toppspekkede spillriggen anno 2014 for å gjenoppleve disse minnene, ender det dessverre alt for ofte i fortvilelse og hjelpeløshet.

Spillet installerer ikke, starter ikke, eller lever rett og slett ikke opp til forventningene over hodet. Grunnene til dette kan være mange og sammensatte. Selv om dette ikke er noen komplett orakelguide har vi likefullt samlet våre beste stalltips slik at du kanskje atter en gang får spille favorittene dine igjen – selv om de var laget for Windows 98 eller du ikke har fått de til å fungere de siste 10 årene.

Les kommentarene (6)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen