Athlon 64 "Venice" i butikkene


AMD Athlon 64

Med "Venice"-kjernen introduserer AMD støtte for SSE3-instruksjonene. Som sin forgjenger med "Winchester"-kjerne, er Athlon 64 "Venice" basert på 90 nm SOI-teknologi.

Minnekontrolleren har også fått en oppgradering. Blant annet skal det nå være mulig å kjøre fire dobbeltsidige minnemoduler på DDR400-hastighet. Det skal også være gjort enkelte optimaliseringer i minnekontrolleren som øker ytelsen.

Dessuten får Athlon 64 "Venice" en lavere standard kjernespenning på 1,4 volt, mot tidligere 1,5 volt. Det betyr gjerne lavere varmeutvikling.

Når det gjelder overklokkingsegenskaper kan Venice-kjernen vise seg å bli en hit. F.eks. kan en Athlon 3200+ "Venice" (2 GHz) gjerne overklokkes til 2,8 GHz, uten at man trenger å øke kjernespenningen.

For å identifisere Atlhon 64 med Venice/E3-kjerne, ta en titt på modellnummeret. Slutter det på "BP", betyr det Venice-kjerne, f.eks. ADA3200DAA4BP (merk at for boxed-varianter kommer "BOX" helt til slutt i modellnavnet).

Prosessoren er nå oppdaget i butikker i Hong Kong, men det er trolig heller ikke lenge til den ankommer her på berget. I prisguiden finnes allerede priser på prosessorene (se linker nedenfor).

(kilder: VR-Zone, PC Perspective)

Kommentarer (43)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen