Arkeologiske funn via Google Earth

Afghanistan er definitivt ikke blant de mest gjestmilde landene for tiden, men Google Earth har vært et viktig verktøy for en gjeng med australske arkeologer.

Flere hundre funn
De kreative og teknologiinteresserte australske arkeologene tok i bruk Google Earth for å undersøke det krigsherjede landet for skjulte hemmeligheter, og resultatene overrasket selv de mest opimistiske. Over hundre hittil ukjente historiske steder ble avdekket gjennom Googles tjeneste.

David Thomas og tre medstudenter ved La Trobe-universitetet i Melbourne fant ut at Google Earth kunne være et nyttig verktøy for å utforske en del av verden som per dags dato er særdeles risikofylt å bevege seg inn i, hvis man i det hele tatt får slippe inn.

Forrige gang på 70-tallet
Før Thomas sitt prosjekt hadde ikke regionen Registan blitt utforsket siden 70-tallet, og den gangen gikk det fort i svingene. Dette gjorde at de fire studentene gjorde en rekke funn, og alt i trygg avstand fra de stadig pågående kamphandlingene i området.

- Kun 130 av 1286 kjente utgravingssteder har planlagt aktivitet i Afghanistan. Mange av disse ligger i isolerte områder, men vi fant 250 stykker som var tilgjengelig via Google Earth i meget god oppløsning, sier Thomas til Sydney morning Herald.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen