Test

Arctic Silver kjølepasta

Kjølepasta

Kjølepasta er, som navnet tilsier, en pasta beregnet på å effektivisere kjøling av elektriske komponenter. Pastaen påføres mellom kjøleribba og det som skal kjøles og trenger inn i alle porer og ujevnheter i flatene, for på den måten å sikre best mulig kontakt. En av pastaens viktigste egenskaper er dens varmeledningsevne - jo bedre den leder varme, jo mer effektiv blir nødvendigvis kjølingen.

 

Hvorfor Arctic Silver er forskjellig

Mange billige kjølepastaer er silisiumbasert, fordi dette er et stoff som leder varme relativt godt uten å koste for mye. Andre har gått noe lenger, ved å bruke det varmeledende metallet aluminium i forstøvet form i sin pasta, med gode resultater. Med det i bakhodet dukket Arctic Silver opp. De nøyer seg derimot ikke med aluminium, men bruker det svindyre metallet sølv - jada, det samme som er i mammas julebestikk. Dette gjør de fordi sølv er det grunnstoffet med absolutt best varmeledningsevne, faktisk enda bedre enn gull.

Arctic Silver lover å inneholde hele 79-82% av dette edle metallet, noe som definitivt lover bra for oss overklokkere. Så gjenstår det bare å se, da, om de har tjent noe på å kjøre sølvtøyet gjennom kjøttkverna...

 

Arctic Silver kjølepasta kommer i hendige og brukervennlige sprøyter på 6,5 gram, mer enn nok til mangfoldige prosessorer (det trengs et drøyt knappenålshode til hver prosessor av Pentium III-størrelse) og koster kr 145,- hos Microplex.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen