Bildet viser iPhone 5S (Bilde: Apple)

– Apple er klar for større iPhone-modeller

Kilder hos Foxconn hevder Apples iPhone kommer med 4,7- og 5,7-tommer skjerm i løpet av året.

Flere kilder hos Foxconn hevder Apple i løpet av året vil komme med større versjoner av iPhone. Så langt har iPhone ikke hatt større skjerm en 4 tommer, noe Apple har måttet tåle my kritikk for. Fra Apples side har det vært hevdet at dette er den idelle størrelsen for en mobiltelefon, ettersom den da kan betjenes med en hånd.

Det samme ble riktig nok sagt den gangen Apples mobiler bare hadde 3,5-tommer skjerm. Så kom også økningen fra 3,5 til 4 tommer som en følge av overgang til 16:9-format. Bredden på iPhone-skjermen er uendret siden den første modellen kom i 2007.

Som HTC One og Samsung Note 3

Dette kan endre seg nå, dersom opplysningene fra Foxconn stemmer. Med en skjerm på 4,7 tommer, vil skjermstørrelsen være den samme som på HTC One. Dens tørste modellen med 5,7 tommer skjerm vil ha samme skjermstørrelse som Samsungs Galaxy Note 3 og ZTE Grand Memo.

Om det er hold i disse påstandene får vi neppe vite før til høsten. Apple har så langt lansert alle sine nye mobiler i tredje kvartal, og det er ventet at også iPhone 6 vil bli presentert til høsten. 9 måneder er relativt lang tid i denne sammenheng, og Apple kan komme til å justere sine planer flere ganger i løpet av tiden frem til lansering.

Les også: Guide til iWork for iPad og iPhone

Kommentarer (19)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen