Android har fått trojaner

Hittil har Android-brukere vært skånet for trojanerangrep. Men nå er fredens dager over, skal vi tro Ifresh News. Nå har nemlig det som skal være den første dukket opp.

En trojaner er et program som gir seg ut for å være noe annet, slik at uvitende mottakere skal laste det ned. Trojaneren som er oppdaget for Android-telefoner gir seg etter sigende ut for å være en mediaspiller. Trojaneren har for øvrig det nokså påfallende navnet Trojan.a.SMS.AndroidOS.FakePlayer.

Når programmet har kommet seg under panseret på telefonen, får det telefonen til å automatisk sende ut SMS til svindyre numre. I den andre enden sitter programmerere med onde glis om munnen og håver inn pengene.

Det er med Trojan.a.SMS.AndroidOS.FakePlayer. som det er med alle andre trojanere. For å få de inn på mobilen, er du selv nødt til å manuelt si ja til å laste programmet ned og installere det. I tillegg må du samtykke til at programmet tar i bruk SMS-applikasjonen på telefonen din. Hvis du er en litt oppmerksom mobilbruker, skal det altså en del til for å få trojaneren inn på telefonen.

(Kilde: Ifresh News)

Kommentarer (58)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen