(Bilde: Secretaría de Seguridad Pública Tijuana)

Amfetamin-drone krasjlandet på parkeringsplass

Her er narkolangernes nye våpen.

Fjernstyrte droner har allerede rukket å bli vanlig både innenfor journalistikken og i krigføring, og vil i fremtiden kunne brukes til langt mer hverdagslige ting. Blant de som har fått opp øynene for mulighetene slike droner byr på, finner vi meksikanske narkotikabander.

På tirsdag kveld ble nemlig politiet tipset av en anonym innringer om at en drone hadde krasjlandet på parkeringsplassen utenfor et meksikansk kjøpesenter. På dronen hadde noen festet tre kilogram amfetamin. Det skjedde i grensebyen Tijuana, noe som gjør det sannsynlig at dronen var på vei over den amerikanske grensen.

– Ikke noen ny metode

Trolig krasjlandet dronen fordi den var for tungt lastet. Ifølge Mashable har politiet identifisert dronen som en «Spreading Wings 900»-modell – en drone med seks propeller og en sammenhengende flytid på inntil 18 minutter.

Den amerikanske, føderale etaten (DEA) som jobber for å forhindre dopsmugling, kan for øvrig rapportere om at dette ikke er første gangen man er vitne til denne typen dronebruk. De anslår at omkring 150 droner har blitt brukt for å frakte alt fra kokain til amfetamin over grensen siden 2012.

En drone som gjør noe langt hyggeligere:
Se dronen som leverer øl til isfiskerne »

(Kilde: Mashable)

Kommentarer (2)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen