AMD sikter mot 50 prosent av markedet


Klare mål for AMD og Opteron i tiden fremover

Av en eller annen grunn har AMD alltid virket svært optimistisk med tanke på videre vekst. Det er imidlertid først etter introduksjonen av 64-bit for x86-segmentet at selskapet virkelig har fått vind i seilene. For relativt kort tid siden ble det meldt at man søker å satse mer på "enterprise"-produkter med Opteron - eksempelvis 8-veis servere og lagringsløsninger.

Selskapet har nå satt seg klare mål for fremtiden og mener 50 prosent av prosessormarkedet bør være innen rekkevidde i løpet av 2015. Dette vil naturlig nok ikke bli noen lett oppgave ettersom Intel neppe vil sitte på gjerdet og bare observere.

Ifølge Mercury Research har AMD faktisk økt sin andel av x86-markedet i 1. kvartal til 17 prosent fra 14 prosent i forhold til i fjor.

Hector Ruiz sa til InformationWeek for en stund siden at det ikke var noen grunn til at de ikke burde klare å øke sin andel med ytterligere 10 prosent i løpet av en tre-års periode.

Samtidig som disse målsetningene legges på bordet har selskapets Henri Richard uttalt at Intel ikke selger ekte dobbelkjerneprosessorer fordi man har tatt noen "snarveier" i designet. På samme tidspunkt kritiserte han også Intels plattformstrategi og avkreftet påstanden om at AMD vil masseprodusere produsere egne brikkesett.

(Kilder: Digitimes, InformationWeek)

Kommentarer (47)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen