"Alle" tiåringer har mobiltelefon

Om undersøkelsen

Undersøkelsen ble utført av Opinion, på oppdrag fra Telenor.
Resultatene er basert på samtaler med 600 foreldre med barn fra 5-17 år. Totalt 1036 barn.

(Kilde: Telenors pressemelding)

Telenor sendte i dag ut resultatene av en undersøkelse av mobilbruken hos barn og ungdom fra 5-17 år. Det viser seg at det ikke sjelden er de unge som viser vei når det kommer til avansert bruk.

21 prosent av mobilbrukerne mellom 5 og 17 år lærer nemlig foreldrene sine hvordan de skal bruke telefonfunksjoner som SMS, nedlastning av musikk, surfing på internett, sending av multimediemeldinger og bruk av kamera.

Stadig flere barn får også mobiltelefon i ti-årsalderen. Ni av ti tiåringer har i dag sin egen mobiltelefon. 61 prosent av disse arver den av noen som er eldre. Til tross for dette mener nesten halvparten av de spurte foreldrene at tiåringer er for unge til å få sin egen telefon.

Det er tre hovedårsaker til at foreldre gir barna sine mobiltelefoner tidligere enn de egentlig vil: At de fleste vennene har mobiltelefon, at eldre søsken har egen mobil, og sist, men ikke minst: Mas.

Åtte av ti elleveåringer har abonnement som er registrert på foreldrenes navn. Dette innebærer at de kan få tilgang til vokseninnhold dersom ungene selv ikke er registrert som bruker.

Når det gjelder mobilbruk hersker det full likestilling. Like mange jenter som gutter har egen mobiltelefon.

(Kilder: Telenor)

Kommentarer (6)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen