(Bilde: Algaculture)

Algedrakt mater deg

Tør du i sultens navn å ha denne på ansiktet?

Høres det fristende ut med å spise alger som ble dyrket fram av ånden til en syngende operadame? I London var det nylig et spesielt arrangement, hvor operasangerinnen hadde tatt på seg en «algedrakt», som kultiverte alger mens sangeren holdt på med sitt. Publikum kunne deretter spise algene etter forestillingen.

Hendelsen var i regi av designerne Michael Burton og Michiko Nitta, som med dette foreslår en radikal måte å tenke mat på i framtiden.

Mat fra ånden din

Foto: Algaculture

Mens alger riktig nok finnes i sushi og iskrem, og det er planer om å bruke dem som fornybart drivstoff, vil antakelig de færreste mene at det er spesielt appetittelig å hive i seg grønt slim fra en annen person, eller seg selv, for den saks skyld.

Å dytte i seg alger kan likevel bli en nødvendighet i framtiden, hvis disse designerne får rett. Man tar rett og slett på seg en drakt med tuber, hvor endestykkene plasseres foran munnen til brukeren.

Disse tubene høster inn CO2-en du utånder, og mater gassen til en stadig voksende algebefolkning som bor inne i drakta. Å gå utendørs bidrar med nok sollys til det grønne slimet, som altså kan fortæres.

Om dette blir framtiden gjenstår å se. Hva håper du på?

Ha på deg denne sammen med algedrakta:
Jakke gjør skittent regn om til drikkevann »

(Kilder: Burton Nitta via DVICE)

Kommentarer (3)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen