Åpner for flashing til PalmOS 6


Trolig et av de første skjermbildene fra PalmOS 6

Nettstedet Palminfocenter kunne i dag fortelle at palmOne vil gjøre det mulig for eiere av dagens Tungsten-modeller å oppgradere fra PalmOS 5 til den nye og oppgraderte 6.0-versjonen som er på vei ut på markedet i disse dager.

Dette vil blant annet åpne for forbedret støtte for trådløse nettverk og roaming mellom disse, et nytt og mer stabilt minnesystem og fullblods støtte for ARM-prosessorer. Dette er også den første versjonen av PalmOS som leser Microsoft Office-dokumenter og Acrobat Reader. Mer informasjon om endringene fra PalmOS 5 finnes i vår artikkel om PalmOS 6.

Det er enda ikke klart hvilke modeller som vil kunne oppgraderes, men det skulle ikke være noe i veien for å oppgradere alle enheter med flashbart minne og nok minnekapasitet til å få plass til den nyeste versjonen av operativsystemet. De forskjellige Tungsten-modellene burde altså absolutt være oppgraderbare.

Man vet heller enda ingenting om når en eventuell oppdatering vil bli tilgjengelig, men ifølge Palminfocenters kilde skal palmOne jobbe med koding og utprøving av den nye oppgraderingen i skrivende øyeblikk.

Det skal bli spennende å se om andre produsenter som lager PalmOS-håndholdte, eksempelvis Sony og Samsung, vil følge palmOnes eksempel.


relatert stoff

Årets mest effektive konferansedag
Få med deg «Tek-konferansen Høst 2016» onsdag 16. november.

Forsiden akkurat nå

Til toppen