83 % med mobil i EU

Tall hentet fra en rapport som EU-kommisjonen snart snart offentliggjør, forteller at omtrent 83 prosent av innbyggerne innenfor EU nå har mobiltelefon. En milepæl Norge passerte vi allerede i juli 2002. Det tilsvarer ikke ubetydelige 379 millioner mennesker.

Økning
I følge Post- og teletilsynets halvårsrapport fra juli i år, er det totale antall mobilabonnementer i Norge nesten 4,4 millioner. Det betyr at 96 av hundre nordmenn nå har mobiltelefon.

Selv om mange, i følge Post- og teletilsynet, om lag 10 prosent av abonnentene, har to abonnementer, vil mobildekningen i Norge fortsatt ligge et stykke over EU-tallene.

Bredbånd til folket
Bredbånd er heller ikke like godt utbredt i EU. 29,6 millioner med bredbåndstilknytning er under 7 prosents av befolkningen. Til sammenligning er 23 prosent av norske husstander tilknyttet bredbånd, fortsatt per juli i år.

Det er grunn til å tro at den neste rapporten fra Post- og Teletilsynet vil fortelle om fortsatt økning i antall norske husstander med bredbånd. Antallet mobilabonnenter derimot, vil nok av naturlige årsaker ikke vokse like sterkt. Det er ikke flere folk å ta av.

Det er for øvrig flere og flere som går over fra kontantkort og fast abonnement, til et internettbasert abonnement. De nye abonnementene uten fast månedspris, og hvor man betaler via internett, tilbyr lavere priser både på telefoni og tekstmeldinger, og har særlig stjålet kunder fra kontantkortmarkedet.

Kommentarer (0)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen