802.11b fra DoCoMo

NTT DoCoMo har nå utviklet sin første mobiltelefon med integrert 802.11b-støtte. Dette er den samme teknologien som blant annet blir brukt i trådløse nettverk mellom vanlige datamaskiner, og har en langt større overføringshastighet og adskillig lenger rekkevidde enn for eksempel Blåtann.

Dette åpner for mange nye muligheter. Eksempelvis kan en av disse telefonene gi internett-tilgang til datamaskiner som er koblet sammen i et trådløst nettverk innenfor en rekkevidde av rundt 100 meter.

802.11b-teknologien muliggjør dataoverføring mellom enhetene i nettverket med hastigheter på opp til 11 Mbit. Datamaskinene vil da kunne oppnå hastigheter helt opp til 2 Mbit når de surfer på internett via telefonens modem.

Telefonen slipper dessverre ikke helt smertefritt fra implementeringen av den nye teknologien, da 802.11b-brikken har fått den opp i en vekt på 123 gram. Japanerene har på den annen side aldri sett ut til å ha noe imot store telefoner.

NTT DoCoMo annonserte forøvrig tidligere denne uken at de har begynt utviklingen av en Linux-versjon som skal være spesielt tilrettelagt for bruk i mobiltelefoner. Vi må si vi begynner å bli en smule misunnelige på våre venner i Østen, som ser ut til å bare dra lenger og lenger fra oss teknologimessig.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen