64-bits dobbelkjerner fra VIA


Deler av dagens prosessorportefølje fra VIA

"Isaiah", også kjent som "CN", ligger foreløpig et godt stykke frem i tid og representanter for VIA har foreløpig ikke bekreftet detaljer om denne prosessoren. Ifølge en artikkel hos Extremetech skal imidlertid begynnelsen av 2006 være et meget aktuelt lanseringstidspunkt for "CN".

"CN" vil være bakoverkompatibel med dagens VIA-prosessorer samt støtte x86-64, på samme nivå som AMD64.

Ifølge Glenn Henry hos VIA har man også startet å tenke på dobbelkjerneprosessorer. Foreløpig ser det ut som om dette vil komme i andre rekke og trolig vil det bli introdusert dobbelkjerneversjoner av prosessorer som i utgangspunktet kun har én kjerne.

Det ble ikke sagt hvorvidt "CN" faktisk ville bli introdusert i dobbelkjerneversjon, mens sjansen for dette er naturligvis stor med tanke på at både AMD og Intel kommer til å satse hardt på dette i 2005 og 2006.

Klokkefrekvensen på "CN" er enda ikke kjent og VIA sin talsmann ville ikke røpe dette enda. Henry kunne allikevel fortelle at prosessoren vil ha store arkitekturmessige forbedringer som vil øke FPU-ytelsen med opptil 300 prosent sammenlignet med dagens design. Det snakkes også om ytterligere sikkerhetsfunksjoner og større cache.

(Kilde: Cnet, VIA)

Kommentarer (3)

Forsiden akkurat nå

Til toppen