45 kroner pr megabyte

Har du noen gang befunnet deg på toppen av et fjell og hatt behov for å koble deg til internett? Hittil har den eneste måten å løse problemet vært å finne et sted med mobildekning, noe som kan være en utfordring når man befinner seg i ubebodde, høytliggende strøk.

Nå er imidlertid løsningen klar. Britiske Inmarsat, som tilbyr satelittelefoni, har nå satt i gang en mobil bredbåndstjeneste for satelittelefoner. Tjenesten kalles Broadband Global Area Network (BGAN), og skal gi tilgang til både telefoni og datatjenester over hele kloden.

Om du vil koble deg opp via satelittene, trenger du en egen satelittmottaker som kommuniserer med PC-en, PDA-en eller mobilen via Wi-Fi eller blåtann. Så snart du har koblet deg opp, surfer du med hastigheter på opp til 492 kbps, altså omtrent 100 kbps raskere enn 3G. Du må regne med å legge ut mellom 5500 og 9000 kroner for mottakeren.

Det skal imidlertid nevnes at du bør ha en rimelig feit lommebok for å ta i bruk satelittbredbånd. Inmarsat tar nemlig hele 45 kroner ($6,95) pr megabyte du laster ned. Om du da laster ned noen e-poster med vedlegg og surfer litt rundt på nettet, blir det raskt noen megabyte.

Tjenesten er foreløpig tilgjengelig over Europa, Asia, Midtøsten og Afrika. I løpet av årets andre kvartal skal satelittbredbånd også dekke det amerikanske kontinentet. Om du vil ha et satelittabonnement, finner du en liste over Inmarsats partnere ved å gå til denne siden.

Her ser du prisene for å bruke BGAN:

  • Innmeldingsavgift: $10
  • Månedsavgift: $38
  • Samtaler pr minutt: $0,89 - 1,10
  • SMS: $0,40
  • Data: $6,95 pr MB

(Kilder: Vnunet.com, Mobil.se)

Årets mest effektive konferansedag
Få med deg «Tek-konferansen Høst 2016» onsdag 16. november.

Kommentarer (3)

Forsiden akkurat nå

Til toppen