40 millioner kredittkortbrukere i fare

Detaljene rundt innbruddet har nå lekket ut til media. Sikkerhetslekkasjen er den største i kredittkortenes historie, og oppstod fordi tyvene klarte å utnytte sårbarheter til å installere programvare på nettverket til CardSystems Solutions.

Det ondsinnede programmet ble oppdaget etter en undersøkelse av CardSystems' nettverk. Undersøkelsen som ble utført av CyberTrust, ble beordret av MasterCard etter flere rapporter om svindel fra flere banker.

Selskapet fulgte ikke MasterCards sikkerhetsregler, skriver CNet News.com. De valgte å lagre informasjon som skulle ha blitt slettet, og lagret transaksjonsdata ukryptert, sa en talsmann for MasterCard til CNet. Mer informasjon ønsker ikke MasterCard å gå ut med, siden saken for øyeblikket blir etterforsket av FBI.

Det er ikke sagt noe om hvilke systemer og sikkerhetshull som ble utnyttet for å utføre innbruddet. Innbruddet ble første gang oppdaget av CardSystems selv den 22. mai i år, og MasterCard og FBI tok ansvaret for etterforskningen.

Informasjon om 22 millioner Visa-kort og 13,9 millioner MasterCard-kort er nå på avveie. Du kan være rammet dersom du har benyttet deg av nettbetaling som bruker CardSystems systemer, eller har betalt med kort i USA.

Kilde: CNet News.com

Kommentarer (1)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen