3G - En gave fra himmelen

Bilde -

Våre naboland har for lenge siden fått åpnet for tredjegenerasjons mobilnettverk. 3G gir høy hastighet, og åpner for muligheter som videotelefoni. Den norske utviklingen av 3G har på sin side vært en trist affære.

I Norden har det ikke vært oppsiktsvekkende stor interesse for 3G-nettverk. De døve har derimot jublet, og grepet muligheten med begge hendene. I eksempelvis Sverige og Danmark har mange hørselshemmede gått til anskaffelse av en 3G-telefon, slik at de kan kommunisere i form av mobiltelefoni med tegnspråk.

I Sverige har i tillegg mobiloperatøren '3' satset på gratis videotelefoni, hovedsaklig for å skaffe flere kunder. Mennesker med nedsatt hørsel, så vel som mennesker med perfekt hørsel, i Sverige får med andre ord tilgang til gratis videotelefoni. Hvor lenge det varer er usikkert, men foreløpig blir det kommentert som 'en gave fra himmelen' av mange hørselshemmede.

Døve og hørselshemmede personer har aldri tidligere hatt noen mulighet til å delta i telefonisk kommunikasjon, med unntak av Internett-baserte løsninger. Nå får mennesker med dette handikappet muligheten til å snakke tegnspråk over det, i Norges tilfelle, kommende mobilnettet.

Kommentarer (1)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen