- Zune-mobil ikke urimelig

Helt siden Microsoft hev seg på mp3-spillermarkedet med sin Zune, har det blitt spekulert i om giganten også har planer om en Zune-mobil.

Nå sier Microsoft at det "ikke er urimelig" at selskapet vil introdusere en mobiltelefon med innebygget Zune-spiller for å konkurrere med Apples iPhone, skriver Reuters.

Microsoft har lenge vært en betydelig aktør i mobilmarkedet med sitt Windows Mobile-operativsystem. Selskapet har imidlertid ikke laget egne telefoner.

Integrert i Windows Mobile

Mindy Mount, lederen for Microsofts avdeling for bærbare enheter og underholdning, sa nylig til en gruppe investorer at det ikke er urimelig å se forvente at det på ett eller annet tidspunkt vil dukke opp et produkt med integrert Zune-funksjonalitet.

Dette strider mot uttalelser Microsofts sjef, Steve Ballmer, kom med tidligere i år. Ifølge Ballmer har ikke selskapet noen som helst planer om å lage en Zune-mobil. Ballmer sa imidlertid at Microsoft enkelt kan legge til musikk- og spillfunksjonalitet i Windows Mobile.

- Flere bruker Windows privat

Windows Mobile er i dag først og fremst rettet mot forretningsmarkedet, men Mount mener at operativsystemet etterhvert vil finne veien inn på privatmarkedet, ettersom flere og flere bruker Windows-telefoner på fritiden.

Hvorvidt Microsoft vil legge til Zune i Windows Mobile, eller om selskapet vil lage en egen Zune-mobil er altså høyst usikkert. Det første alternativet virker imidlertid mest sannsynlig.

(Kilde: Reuters.co.uk)

Årets mest effektive konferansedag
Få med deg «Tek-konferansen Høst 2016» onsdag 16. november.

Kommentarer (1)

Forsiden akkurat nå

Til toppen