– Totalt villedende – igjen

Det er bare litt over en måned siden forbrukerombudet stoppet en Telenor-kampanje for abonnementet Fri venner. Nå går de igjen ut og stopper en ny kampanje på grunn av villedende markedsføring for det samme abonnementet.

Gratis – men egentlig ikke

Telenors kampanje for Fri venner lyder "ring alle Telenors mobilkunder for 0,-". Men det stemmer ikke, for samtalen har nemlig en startpris på 89 øre. I tillegg koster det 49 kroner i måneden å ha abonnementet.

Først etter hovedbudskapet er fremmet, sier en stemme i reklamen at minuttprisen er på null kroner. Men man får aldri vite at det finnes en start- og månedspris.

- Hovedfokuset i reklamen er at prisen for samtaler til andre Telenor-kunder er 0 kroner, altså gratis. Dette er en direkte feilopplysning som kan være egnet til å villede forbrukerne, sier forbrukerombud Bjørn Erik Thon i en pressemelding.

Klart brudd på loven

Ifølge forbrukerombudet dreier det seg om et klart brudd på markedsføringsloven, og de ser alvorlig på saken.

- Jeg ser alvorlig på at Telenor på nytt går i gang med en kampanje som gir inntrykk av at Fri venner-abonnementet er billigere enn hva det faktisk er, sier Thon.

Forbrukerombudet har varslet Telenor om at kampanjen må stoppes, og Telenor innrettet seg etter dette. Dermed trenger ikke forbrukerombudet sende ut bot og starte forbudsvedtak.

(Kilder: Pressemelding, IDG.no)

Kommentarer (38)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen