- Om to år er Internett fullt

Amerikanske AT&T roper et gigantisk varsku. De mener dagens utvikling vil medføre at nettet når metningspunktet innen 2010.

Enorme mengder innhold
Ifølge Cnet News var det på et seminar i London sist uke at Jim Cicconi, visepresident i AT&T sin lovavdeling, sa klart i fra at Internett neppe vil takle dagens utvikling.

- Økningen av innhold på nett er en av de mest drastiske påvirkningene av Internett i dag. Innen tre år så vil 20 normale husholdninger generere mer trafikk enn det vi ser på hele Internett idag. Vi vil stange mot internetts fysiske kapasitet innen 2010, sa Cicconi, ifølge Cnet.

Spesielt bemerket han at utviklingen innen HD-TV vil sette Internett på en virkelig prøve. Om ikke lenge vil for eksempel videoer på Youtube lastes både opp og ned i langt høyere kvalitet enn i dag.

De private betaler
Cicconi mener det er private selskaper som så langt her tatt ansvaret for å holde nettet oppe, han mener disse bør få langt mer tilbake for sitt arbeide.

- Internet er ikke skapt av Gud, men utviklet og vedlikeholdt av private investorer, sa han.

Kritikere av Cicconi sitt innlegg mener han har som formål å bekjempe nettnøytraliteten. I dag har alle nettsider lik tilgang til nettlinjene.

Uten en slik nøytralitet vil for eksempel AT&T prioritere kapasitet til nettsider og innholdsleverandører som betaler godt.


Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen