- Iphone er dødsdømt

Vil den floppe?
Vil den floppe?

Det var store forventinger knyttet til lanseringen av Apples iPhone i januar i år. Men sjefen i det australske teleselskapet Telstra, Greg Winn, kan ikke begripe hvorfor telefonen skal bli en suksess.

På listen sin har han flere argumenter for at iPhone er, som han selv sier det, dødsdømt.

- Du kan være sikker på at Nokia, Motorola, Samsung, Sony Ericsson og de andre produsentene vil komme med modeller som har samme funksjonalitet, sier Winn til avisen Sidney Morning Herald.

Han tenker først og fremst på iPhones trykkfølsomme skjerm. Iphone har bare en enkelt knapp. Alle telefonens funksjoner skal du kunne styre rett fra skjermen med tommelen din.

- Folk overreagerte
- Jeg tror folk overreagerte på iPhone. Hvis du tenker på det, så var det ikke så veldig mye nytt ved den, fortsetter han.

I følge Telstra-sjefen har Apple også gjort blemmer fra et markedsperspektiv. Han nevner spesielt konflikten med Cisco om iPhone-navnet. Cisco hadde nemlig registrert retten til navnet iPhone lenge før Apple lanserte telefonen sin. I tillegg stusser han ved Apples valg av mobiloperatør.

- De gjørde en eksklusiv avtale med Cingular, og snakket om en global utrulling av iPhone. Vel, Cingular er ikke et globalt selskap, påpeker Winn.

Han er imidlertid skråsikker på at iPhone vil bli en suksess i begynnelsen. Men deretter tror han at populariteten vil dabbe av.

(Kilder: The Sidney Morning Herald)

Kommentarer (11)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen