- Bedre lyd enn fasttelefonen

Mobiltelefoner har overtatt for fasttelefonen på mange områder og har de siste årene blitt allemannseie. Når det gjelder lydkvalitet er det allikevel fasttelefonen som trekker det lengste strået.

Ericsson vil gjøre noe med sprakende og dårlig lyd i mobiltelefoner, og samarbeider med T-Mobile International om utprøving av den nye teknologien AMR Wideband, det skriver Nyteknik.se.

Forbedret
Teknologien skal gi betydelig forbedret lydkvalitet på samtaler, og gi mobiltelefoner bedre lyd enn dagens fasttelefoner.

Av de tyske kundene som har deltatt i prosjektet skal 7 av 10 ha meldt om betydelige forbedringer i stemmekvaliteten etter at den nye teknologien ble testet i Köln og Hamburg i sommer.

Lydfølsom
Med dagens mobiltelefoner hender det at lyden både er for lav og utydelig til lavmælte samtaler. Mens du kan hviske i fasttelefonen i ditt eget hjem, må du skrike i mobilen på toget og bussen.

Med den nye stemmekoderen skal lydkvaliteten være bedre enn dagens ISDN-telefoni. Båndbredden dobles uten at ekstra radioresurser tas i bruk. Resultatet er at du kan hviske i mobilen selv om det bråker rundt deg.

T-Mobile håper å kunne ta i bruk den nye teknologien i 2008.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen